Delavnica tkanja

Vljudno vabljeni na delavnico ročnega tkanja, v Dnevni center v Cerknici, ki bo potekala v petek 24.3.2023 ob 10. uri, kjer se boste lahko preizkusili tudi v vaših ročnih spretnostih.

Delavnica bo potekala pod mentorstvom Sonje Mlakar.

Svojo udeležbo prosim potrdite do 20.3.2023, na naslovu: info.fractals@gmail.com

Sonja Mlakar

Z ročnimi deli se ukvarja od malega. Eden njenih najzgodnejših spominov je, da je iz zvite odejice izdelala blazino za klekljanje. Tako zelo si je želela klekljati! Iz igre se je razvila strast, ki traja in traja. V teh letih se je preizkusila v številnih tehnikah in še vedno se navdušuje nad novimi ter se uči. Rdeča nit njenega ustvarjanja so preje. Najljubše so tiste, ki jih sama izdela ter pobarva in ki nato zaživijo v izdelkih.

Največ se ukvarja z volno. Volna je prvinski material z edinstvenim čarom mehkobe in vonjem ter je polna spominov, predenje pa tiha meditacija ob enakomernem zvoku vrtečega kolesa. Ob barvanju volne jo vsakokrat prevzame čudenje, ko vidi, kakšna moč se skriva v rastlinah, ki jih uporablja za barvanje. Potem tke, kvačka, plete in z volno prenese moč narave v šale, plete in odejice.