Joga smeha

Vabljeni na delavnico Joga smeha, ki bo potekala 26.5.2023 ob 10. uri.

Joga smeha je koncept, ki temelji na dejstvu, da telo ne loči med narejenim in iskrenim smehom. Ugodni učinki na telo in duha so v obeh primerih enaki. Združuje smejalne vaje z jogijskim dihanjem, kar pripomore k vnosu kisika v telo in možgane. Posledično se počutimo bolje in imamo več energije, smo bolj zbujeni in sproščeni. Gre za smeh brez humorja in šal, za smeh se preprosto odločimo. Smeh je vpeljan kot skupinska vadba, pri kateri s pomočjo smejalnih vaj izzovemo smeh. Pri tem, ko se začnemo smejati kar tako, brez razloga, se s pomočjo očesnega kontakta in zrcalnih nevronov smeh prenaša na druge v skupini, kar povzroči iskren smeh. Gre za tehniko, ki odraslim omogoča smeh odsrca brez kognitivnega mišljenja in je učinkovita tudi pri ljudeh, ki so voljo do smeha izgubili ali sploh nimajo smisla za humor. Mentorica joge smeha: Maja Koren

Različnost v jogi

Vabljeni na delavnico prilagojene joge za naše uporabnike in njihove asistente.Ki bo potekala 21.4.2023 ob 10. uri.

»Različnost v jogi« je program, ki je nastal na podlagi osebne izkušnje in ugotovitve, da joga ni dostopna vsem, ki bi to želeli. »Različnost v jogi« je program, ki skozi filozofijo joge, dihalne tehnike in jogijske položaje ter gibanje odpira prostor za srečanje z jogo gibalno oviranim in vsem ostalim, ki jim je bližje fizično nezahteven pristop. Program bo potekal pod mentorstvom Barbare Šemperl.

Delavnica tkanja

Vljudno vabljeni na delavnico ročnega tkanja, v Dnevni center v Cerknici, ki bo potekala v petek 24.3.2023 ob 10. uri, kjer se boste lahko preizkusili tudi v vaših ročnih spretnostih.

Delavnica bo potekala pod mentorstvom Sonje Mlakar.

Svojo udeležbo prosim potrdite do 20.3.2023, na naslovu: info.fractals@gmail.com

Sonja Mlakar

Z ročnimi deli se ukvarja od malega. Eden njenih najzgodnejših spominov je, da je iz zvite odejice izdelala blazino za klekljanje. Tako zelo si je želela klekljati! Iz igre se je razvila strast, ki traja in traja. V teh letih se je preizkusila v številnih tehnikah in še vedno se navdušuje nad novimi ter se uči. Rdeča nit njenega ustvarjanja so preje. Najljubše so tiste, ki jih sama izdela ter pobarva in ki nato zaživijo v izdelkih.

Največ se ukvarja z volno. Volna je prvinski material z edinstvenim čarom mehkobe in vonjem ter je polna spominov, predenje pa tiha meditacija ob enakomernem zvoku vrtečega kolesa. Ob barvanju volne jo vsakokrat prevzame čudenje, ko vidi, kakšna moč se skriva v rastlinah, ki jih uporablja za barvanje. Potem tke, kvačka, plete in z volno prenese moč narave v šale, plete in odejice.

Supervizija

V Zavodu Fractals ponovno pričenjamo s supervizijami. Namenjena je vsem tistim, ki delajo z ljudmi na različnih nivojih.

Prvo srečanje bo potekalo v ponedeljek 23.1.2023 ob 17. uri v prostorih Zavoda Fractals. Skupino bo vodil supervizor Matej Torkar.

Zaradi lažje organizacije sporočite svojo udeležbo na info@osebnasistenca.si ali prek sms sporočila na 040 299 004, najkasneje do 20.1.2023

Asistenti se vsakodnevno srečujejo z različnimi občutji ob delu v odnosih z uporabniki. In ravno temu je namenjena supervizija. Supervizija pomaga te odnose osvetliti še z drugih vidikov, prepoznava stiske in težave ter tudi poišče nove vidike teh odnosov. Spodbuja pridobivanje novih veščin ki so ob delu osebnega asistenta še kako dobrodošle.

Toplo povabljeni tudi tisti, ki nimate še tovrstne izkušnje in tudi tisti, ki ste se tovrstnih srečanj udeleževali že lansko leto.